Dipòsit d’Aigua Modernista de Can Mario

Acabat de construir l’any 1905, el Dipòsit d’Aigua Modernista es troba a l’antiga fàbrica surera de Can Mario. És un autèntic símbol identificador de Palafrugell i el seu skyline, i un element destacat del patrimoni industrial català, per la seva estructura i valors artístics. 

Una exposició i un audiovisual expliquen com aquesta construcció és única pel seu estil modernista, que va més enllà de la seva funcionalitat. Els dipòsits servien per garantir la pressió de l’aigua en una època que no hi havia aigua corrent.

Aquest, a més, és una obra excepcional que ha estat categoritzada com a Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva part decorativa basada principalment en un espectacular treball de forja, que va de la barana que puja en espiral al voltant del cos central fins al coronament superior. És rellevant també l’elegant distribució dels tirants de ferro que li donen esveltesa i un aspecte molt poc comú en aquestes construccions. 

Des de dalt la torre, a 30 metres, es pot gaudir d’unes vistes panoràmiques magnífiques de Palafrugell i l’Empordanet.

Durant la visita

VISITES CONCERTADES

Es poden concertar visites guiades al dipòsit (mínim 25 persones) i als forns d’aglomerat de suro de la Bòbila Vella (1913 i el 1915). S’ha de reservar amb antelació per telèfon (972 30 78 25) o per correu electrònic (info@museudelsuro.cat). 

Preu entrada reduïda amb la targeta Cultural Pass: 1 €

HORARIS D’ATENCIÓ

Del 18 de juny a l’11 de setembre: 

De dimarts a dissabte, d’11 a 13:30 h i de 17:30 a 20 h 

Diumenges, d’11 a 13:30 h

Els dies 15, 16, 17 i 23 d’abril, d’11 a 13.30 h

Tancat tots els dilluns, el 25 i 26 de desembre, l’1 i 6 de gener i Setmana Santa

Últim accés 15 minuts abans de tancar

Resta de l’any, a convenir amb reserva prèvia

Més informació

ADREÇA

Placeta del Museu del Suro, s/n. 17200 Palafrugell