Jardí Botànic de Cap Roig

Situats entre els municipis de Palafrugell i Mont-ras, els Jardins de Cap Roig són, per la seva singularitat, un espai únic a la Mediterrània. Aquest paratge de 20 hectàrees atresora prop de 800 espècies botàniques procedents d’arreu del món i una vintena d’escultures de reconeguts artistes. Els jardins són l’escenari d’un dels festivals de música més prestigiosos que es fan a l’estiu, el Cap Roig Festival.  

La història d’aquest espai es remunta el 1927, quan el coronel rus Nicolai Woevodsky i l’aristòcrata anglesa Dorothy Webster van cercar a la Costa Brava un lloc per viure i construir el seu somni. Després d’anys d’esforç i treball van aconseguir crear aquest jardí singular on regnen la natura i la calma.

El 1969 els Woevodsky van cedir tot el conjunt amb la condició que es garantís la conservació del patrimoni paisatgístic i arquitectònic. El seu ideari continua vigent avui, gràcies al relleu assumit per la Fundació ”la Caixa”. 

El castell de Cap Roig compta amb un auditori soterrat i sales de reunions per organitzar-hi activitats de reflexió. Tant el parc d’escultures, amb obres de grans mestres contemporanis, com el Cap Roig Festival, que reuneix grans noms de l’escena internacional, fan d’aquest marc idíl·lic un referent  paisatgístic i turístic de la Costa Brava.

Durant la visita

A l’entrada dels jardins podeu descarregar des del web un mapa amb un recorregut marcat per fer l’itinerari pel vostre compte. Calculeu 1h i mitja (aprox.) per fer el recorregut complet. Durant el trajecte, hi ha una zona de pícnic -concretament a la zona de les palmàcies- on es pot fer una pausa envoltats d’un entorn immillorable. Es disposa d’un programa d’activitats per a centres escolars, grups, famílies i públic en general. 

Visites guiades: ideal per conèixer els jardins de Cap Roig des del punt de vista botànic, històric i paisatgista. Amb reserva prèvia. 

Cada diumenge a les 11 h, una visita comentada disponible. 

Activitats literàries: contes per a les famílies, tallers sobre diversos autors catalans per als adults i una ruta Josep Pla.

Consulta les dates de les activitats al Programa d’activitats

Preu entrada reduïda amb la targeta Cultural Pass: 5 € * (Aquesta reducció s’aplicarà tot l’any excepte els mesos de juny a setembre)

HORARIS D’ATENCIÓ

D’abril a setembre, de 10 a 20 h 

D’octubre a març, de 10 a 18 h

Gener i febrer, dissabtes i diumenges, de 10 a 18 h 

Els dies de Festival, tancat a partir de les 16 h 

Els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre, 1 i 6 de gener, tancat

1 hora abans de tancar no es permet l’entrada.

Més informació

ADREÇA

Camí del Rus, s/n. 17210 Calella, Palafrugell